תזונה ואורח חיים הנכונים לסתיו
נראה שיש קושי רב יותר בהסתגלות לסתיו מאשר לכל עונה אחרת. למרות שהערבים קרירים, הימים עדיין חמים ומפתים. אנחנו ממשיכים לאכול מאכלי קיץ מקררים (אבטיח, סלטים, גלידות, מזון לא מבושל, מיצים), מתלבשים לבוש קל ( צוואר זרועות ובטן חשופים) ועדיין חיים כאילו הקיץ עדיין כאן וממשיכים בפעילות בקצב קדחתני.
כדאי לזכור שאפילו שהימים עדיין חמים, אנרגיית גופכם נעה פנימה לאגירה לימים הקרים.
על כן כדאי לנקוט בצעדים הבאים:
א. תמיכה במערכת החיסון –
על ידי הפסקת אכילת כל מזון מקרר, אכילת מזונות מבושלים בלבד ושתיית משקאות חמים בלבד, להוסיף תבלינים כמו שום, פלפל שחור וג’ינג’ר, וכן להפחית בכמות הסוכר הנצרכת משום שהוא מכלה את מערכת החיסון ב- 50% .
ב. שמירה על חום הגוף –
כדאי ללבוש שכבות על מנת להישאר חמים או קרים בהתאם לצורך. להגן על הצוואר עם צעיף אפילו אם חם בחוץ היות ורוח הסתיו היא קרה (קור ושפעת חודרות לגוף דרך הצוואר והגב – האזורים הפגיעים ביותר לרוח ). אולם כאשר מזג האוויר מתחמם , להוריד מספר שכבות כדי לא לכלוא את חום הקיץ בפנים, דבר המוביל לשיעול עם חום.
ג. האטה –
להתחיל להאט את האנרגיה, איטיות ועזיבה. ולמי שהריאות שלו רגישות לעשות תרגילי נשימה יוגים באופן קבוע משום שהם מחזקים את הריאות ועוזרים להגן מפני בעיות נשימה.
תזונה מתאימה
- אכול אוכל יותר חם, הפחת מיצים ומזון נא ופחות סלטים היות ומזון מקרר זה הוא פחות מתאים לסתיו ולחורף.
- הימנעות מאכילת יתר של מזונות מקררים ולחים ( מזון שומני, מוצרי מאפה וקמח כמו לחם, מאפינס, פסטה, עוגיות, עוגות, צ’יפס, מזון נא, מיצים, מזון קפוא ומוצרי חלב, אלו גורמים לשיעולים או למחלות דרכי הנשימה העליונים במיוחד בסתיו.
- לאכול מזון מבושל, ירקות שורש, דלורית, שעורה, אורז, שום, ג’ינג’ר, פלפל שחור, להרבות בחלבונים ומזון צלוי התומך בפעילות הריאות ומסלק ליחה.
- לבשל פירות העונה ולהוסיף ג’ינג’ר, קינמון או הל למניעת היווצרות ליחה. לשיעול יבש לבשל אגס עם סוכר חום.
- פרוביוטיקה במזון, מאכלים תוססים ומוחמצים משפרים את תפקוד מערכת העיכול, משפרים את זמינות חומרי המזון לתאים, ומעוררים את מערכת החיסון.