בכל הנוגע לעצמנו, אני מאמינה בשימת דגש יומיומי על שמירת בריאות מלאה לאורך זמן תוך יצירת איזון והרמוניה, במקום הפוקוס על נסיונות תיקון כל מה שהתקלקל בגוף.
בריאות היא השתקפות של האור הפנימי והויטליות שלנו
יותר מאשר חוסר מחלה
בעיות בריאות נפוצות אצל נשים, כמו – מחזור לא סדיר, כאבי מחזור, דיכאון, תסמיני גיל המעבר – הם פשוט סימנים לחוסר איזון.
לעיתים קרובות מה שנדרש הוא שמירה על כללי אורך חיים בריא על מנת לתקן אותם.
ולהזכירכן, למען בריאותנו כדאי להקפיד על:
# מים רעננים.
# פעילות גופנית יומיומית.
# מזון התומך בכוח החיות שלנו.
# עבודה / עיסוק משמעותי עבורנו.
# חיבור רוחני.
# קשר חברתי תומך.
אין רפואה מונעת טובה מזו.
7 סופר-מזונות/תוספים למערכת הנשית
אנג’ליקה סיננסית (Dong quai) – צמח נפלא לנשים. תומך בכל מערכת הרבייה הנשית. אסור בשימוש בזמן מחזור, הריון וכן אם את סובלת מדימום כבד. )
ספירולינה – חלבון מלא ומקור טוב לאנרגיה שנספגת היטב בגוף. 1-2 כפיות אבקת ספירולינה ליום.
ויטמין E – חומר הזנה מצוין למערכת הנשית, ובמיוחד לגלי חום לכאבי מחזור וליובש בוואגינה. גם אנטי אוקסידנט טוב.
פלואדיקס ברזל+צמחים – פורמולה נוזלית שכולה טבעית ומכילה הרבה ויטמינים ומינרליים ( תוצרת Salus Haus גרמניה ). ניתן להשיגה ברוב חנויות הטבע.
אנטי אוקסידנטים – עוזרים לתפקוד בריא של המחזור הנשי, ובעלי השפעה חיובית על הגוף כולו. מצויים בירקות ופירות טריים, ובתה המופק מצמחים כמו אוכמניות, עוזרר, גינקו, תה ירוק או שחור. אפשר למצאם גם כתוספי מזון ברוב חנויות הטבע.
חומצת שומן אומגה 3 – מנקה את העורקים, תומכת בלב, מניעה את מערכת החיסון ומזינה את המוח. חומצת שומן זו בדרך כלל חסרה בתפריט המזון המערבי.
סידן – מגנזיום – חיוניים לבריאות טובה. ניתן לצרוך בתוספים אולם אלו אינם יכולים להחליף את הסידן-מגנזיום מהמזון שנמצאים ב: אצות ים, זרעים במיוחד שומשום, אגוזים, סירפד, גרגיר הנחלים, פטרוזיליה, שיבולת שועל, שבטבט ורומקס.
פורמולה עשירת ברזל סידן ומינרלים
(רוזמרי גלדסטאר)
פורמולה מצוינת לנשים בכל הגילאים לתוספת ויטמינים ומינרלים לדיאטה. עשירה בברזל, סידן, ויטמין A ובמינרלים אחרים.
סירופ מולטי ויטמין/מינרל (עשיר בברזל, סידן, ויטמינים ומינרלים):
סירפד 3 גרגיר הנחלים 2
עלי שן ארי 3 אלפלפא 2
שורש שן ארי 3 פירות עוזרר 1
עלי פטל 3 שורש רומקס 1
(dulse )אצה אדומה 1 שבטבט 1/4
- 50 גר’ מתערובת הצמחים לכל ליטר מים. להרתיח על אש נמוכה, לערבב עד צמצום לחצי ליטר – תה מרוכז מאד.
- לסנן את הצמחים מהנוזל, ולחזיר את הנוזל לכלי.
- על כול חצי ליטר נוזל, 1 כוס דבש ( או ממתיק אחר כמו סירופ מייפל, סוכר חום או לבן ). ברוב המתכונים כתוב 2 כוסות ממתיק לחצי ליטר נוזל ( יחס של 1:1 ) על מנת לשמר את הנוזל בימים שלא היו מקררים. כיום כשלרוב האנשים יש מקרר אפשר להתפשר על פחות סוכר.
- לחמם את הנוזלים והדבש עד להמסה מוחלטת. ( יש הטוענים לחמם עוד 20-30 דקות להגיע לריכוז גבוה יותר, אבל אז מאבדים את הויטמינים שבדבש).
- לאחר ההורדה מהאש, להוסיף לנוזל 2 כפות אבקת ספירולינה ו 2 כפות שמרים לאכילה לכל חצי ליטר סירופ שהכנו.
- להוסיף 1/4 כוס ברנדי ו- 1/4 כוס רכז פירות
מינון מומלץ
4-6 כפות ביום.